luni, 13 aprilie 2009

Berbec


Zodia Berbec

21 martie - 20 aprilie

Caracteristica generala a zodiei Berbec: semn pozitiv, masculin
Element definitoriu pentru zodia Berbec: Foc
Verbu1 caracteristic: "a exista"
Dominanta: cerebralitatea
Atuuri: curajul, energia, initiativa ,
elan, entuziasm, actiune, risc, dinamism, cucerire, combativitate, autoritate, nerabdare, autoritate, întreprindere, pionierat, impuls, generare, excitare, ardoare, îndrazneala, initiativa, energie, putere, libertate, rezistenta, ambitie, imprudenta, întâietate, violenta, scandal, agresivitate, încapatânare, laudarosenie
Piatra norocoasã: diamantul si ametistul
Culoarea norocoasã: rosul asociat cu actiunea directa
Ziua norocoasã: marti
Cifre norocoase: 6, 7
Locurile norocoase: aglomerãri urbane

Semnul zodiacal al Berbecului este guvernat de planeta Marte care în mitologia romanã, reprezenta pe zeul razboiului, un zeu agresiv, curajos si încãpãtânat dar care iubea violenta si cu tendinte distructive. Berbecul este foarte activ, hotãrât si independent, îi place competitia dar uneori poate pãrea în ochii celorlalti arogant si intolerant.
Berbecul are tendinta de a actiona sub imboldul unui impuls de moment si abia dupã aceea analizeazã situatia. Îsi asumã riscuri nebãnuite din prea mult entuziasm si din dorinta de a face pe „grozavul” în fata celorlalti, care de cele mai multe ori spun despre el cã este „putin sãrit”.
Este considerat primul semn al zodiacului si de aceea este asociat cu începutul, cu primãvara si cu creatia, care datoritã faptului cã Berbecul nu constientizeazã consecintele pe care le pot produce actiunile lui poate fi beneficã sau maleficã.
Îi place sã traiascã într-o permanentã stare de presiune, are nevoie sã-si traiascã viata cu maximum de vitezã, cu pasiune, ca pe o aventurã ca si când fiecare zi ar fi ultima, fiind din punctul acesta de vedere în perfectã contradictie cu Balanta atât de calmã si meditativã.
Plin de magnetism, îi poate molipsi cu entuziasmul lui pe cei din jur si odatã ce i se va pãrea cã o idee este excelentã va fi alãturi de dumneavoastrã si nu va ezita sã facã tot ce îi stã în putintã pentru o a pune în aplicare. Are mentalitate de învingãtor si de aceea pentru a-si duce ideile la capãt va da dovada chiar de agresivitate dacã întâmplarea îi va ridica un obstacol în drum.
Dar nu este mai putin adevãrat cã odatã obstacolele depãsite poate sã se plictiseascã si sã abandoneze totul fãrã nici cea mai micã pãrere de rãu.
Este o persoanã extrem de orgolioasã iar dacã se simte înselat sau trãdat va suferi în tãcere fãrã sã se plângã cuiva pentru cã nu suportã sã fie compãtimit.
Berbecul face greseala sã îi judece pe cei din jur prin prisma propriilor sale trãiri, a propriilor sale sentimente si în final ajunge sã se considere o victimã desi lucrul acesta nu e nici pe departe adevãrat.
Dacã simte cã a gresit fatã de cineva din prea mult entuziasm face tot ce îi stã în putintã sã se revanseze.
Berbecul este nãscut pentru a fi lider – dã dovadã în orice activitate desfãsuratã de inteligentã, hotãrâre, spontaneitate si are capacitatea de a lua decizii pe loc.
Este o persoanã autoritarã, diciplinatã care atunci când îsi propune ceva trebuie sã obtinã acel ceva.
În viatã Berbecul poate avea suisuri dar si coborâsuri bruste dar datoritã inteligentei si entuziasmului sãu reuseste sã iasã din orice împrejurare cu fruntea sus. Ca toate zodiile de foc si pe Berbec îl caracterizeazã generozitatea si altruismul.
Nu va ezita niciodatã sã le întindã o „mânã de ajutor” persoanelor care înseamnã ceva pentru el, sacrificându-si timpul sau banii.
Pentru un Berbec totul în viatã trebuie cunoscut, încercat cu o curiozitate aproape copilãreascã, fiindu-i greu sã facã distinctia între posibil si imposibil si mai ales îi este greu sã se opreascã odatã ce a pornit de cele mai multe ori pe cãi nebãtãtorite de altii.
Ca parteneri de afaceri sau de viatã sunt ideali, prieteni de încredere cu un mic amendament: pot pãrea uneori lipsiti de tact si chiar aroganti.
Berbecul este puternic nu numai din punct de vedere intelectual, dar si fizic. Remarci la el întodeauna privirea pãtrunzãtoare, fruntea înãltatã, sprâncenele bine arcuite, gâtul puternic, pãrul închis la culoare si statura sa atleticã. Rãmâne plin de vigoare chiar dacã înainteazã în vârstã dar stie sã-si pãstreze sufletul tânãr.

Ca toate zodiile de foc, nici Berbecul nu face exceptie, manifestându-si egogcentrismul prin importanta pe care si-o acordã, mai mult decât meritã. Este superficial, susceptibil, astfel încât nu are încredere nici in prieteni, iar acestia sunt iritati de impertinenta si aroganta lui.
Vorbeste prea mult, convins de cea ce spune si de cele mai multe ori reuseste sã-i jigneascã pe ceilalti pentru cã nu se gândeste la consecintele celor spuse de el.
Nu are tact si diplomatie si în relatiile cu ceilalti se manifestã destul de sarcastic si uneori chiar dispretuitor.
Dã dovadã de autosuficientã, este îngâmfat si îi place sã fie lãudat chiar dacã îsi dã seama cã unele dintre acestea laude seamãnã cu linguseala.
Agresiv, foarte autoritar, chiar tiranic în relatiile cu cei care depind de el, nu va ezita sã-si manifeste dorinta de a-i domina pe ceilalti prin tot ceea ce face.

Cel mai mult îl afecteazã durerile de cap si de dinti care i se par absolut insuportabile.
Nu suportã sã fie imobilizat la pat si de aceea se teme de cel mai mic semn care i-ar putea cauza o boalã.
Si toate acestea din cauza faptului cã boala îl face incapabil sã mai actioneze.
Fiind o persoanã plinã de energie, cu un metabolism demn de invidiat si de ce sã nu o spunem foarte norocos, Berbecul are parte în general de o sãnãtate de fier, dar nu ar trebui sã uite cã rezervorul de energie nu este inepuizabil si cã s-ar putea sã-l lase bateriile atunci când se asteaptã mai putin.

În viata sentimentalã are nevoie în permanentã de ceva nou care sã alunge monotonia care sã-l incite.
Crede cu toatã forta în dragostea la prima vedere si atunci se lasã furat de val, trãind cu toatã pasiunea momentul.
Pentru el, dragostea este la fel ca toate celelalte lucruri din viata lui: o aventurã.
Planeta dominatoare, Marte îl face sã punã înaintea sentimentelor dorinta, ceea ce înseamnã cã Berbecul va acorda o mai mare atentie atractiei fizice decât tandretei.

Cu toate acestea, nu de putine ori a fost acuzat de misoginism în relatiile cu femeile.
Atunci când s-a îndrãgostit cu adevãrat poate fi un partener atent si generos, în stare de orice sacrificiu pentru persoana iubitã.
Desi pretinde fidelitate el îsi permite sã fie ceva mai libertin, pentru cã, nu-i asa, viata trebuie trãitã!
Va face casã bunã bunã cu o persoanã dintr-o zodie de foc, pentru cã acestea îl sustin si el le acordã respect, considerându-le niste partenerii pe mãsura pretentiilor sale.
Dacã v-ati îndrãgostit de un nativ Berbec, trebuie sã stiti de la început cã este o persoanã foarte energicã si noncomformistã.
Plin de entuziasm, puteti fi sigur cã nu vã veti plictisi împreunã cu el. Inteligent si plin de umor, poate face orice conversatie sã fie plinã de spirit si cautã un partener care sã fie la fel ca si el, un intelectual rafinat.
Pasiunea care-l macinã, îl face sã-si doreascã sã fie în permanentã alãturi de persoana pe care o iubeste.
Este gelos si cam agresiv în manifestãrile lui, asa cã nu este bine sã vã jucati cu sentimentele lui.
Foarte impulsiv si imprevizibil, nu acordã importantã amãnuntelor, doar faptele conteazã.
Berbecul, un semn masculin, iubeste sa conduca si uraste sa se conformeze. Asadar, intr-o relatie, Berbecul este de regula cel care ia deciziile si vrea sa fie cel care controleaza. Forta conducatoare a Berbecului ii constrange pe cei nascuti sub aceasta influenta sa devina lumina calauzitoare in orice aventura in doi. Acest lucru poate constitui o problema pentru femeile Berbec, ce mereu vor sa se compare cu barbatul (sau barbatii) lor, incercand intotdeauna sa fie mai presus in orice situatie, in eventualitatea in care reusesc acest lucru, ele au tendinta de a-si pierde respectul pentru „oponentii” pe care pana nu de mult ii admirau. Izvorul permanent de energie a vanitosului Berbec mascheaza un anumit grad de insecuritate, care isi are radacinile intr-o lipsa de respect pentru sine. Îi place sã-i sã cearã pãrerea si si-o expune cu plãcere.

Berbecii devoreaza tot ce este nou si interesant, mai ales daca le gadila orgoliul. Berbecii iubesc de asemenea sa-i initieze pe ceilalti in placerile unei noi experiente. Cea mai mica adulmecare de virginitate nubila ce cauta initiere ii provoaca Berbecului o dorinta imensa. In arta amorului, Berbecul este inflacarat si aventuros. Partenerii pot fi cateodata coplesiti de aceasta abordare vioaie, lucru ce nu este neaparat un semn de slabiciune, ci doar o reactie a intensitatii pasiunii ce ii caracterizeaza.
Nativa din Berbec este o femeie senzualã care iubeste aventura, dar în acelasi timp nu-si face iluzii, abordând toate situatiile cu foarte mult realism.

Berbecii intotdeauna fierb in interior, sunt inflacarati pana la limita, patul pentru ei reprezinta un camp de lupta iar batalia trebuie neaparat castigata de ei. De multe ori factorul stimulator care intensifica pasiunea este generat de o cearta de clarificare a anumitor lucruri din relatia cu partenerul. Exact in aceasta stare de tensiune corpul berbecilor devine foarte receptiv la modul tipic de stimulare. Zonele lor erogene sunt capul si urechile. Le plag mangaielile delicate cu mainile sau limba. Cu adevarat stimulant pentru ei poate fi un masaj usor la ceafa. Retineti si faptul ca Berbecii saruta foarte bine.
Are nevoie de un partener care sã o tempereze pentru cã uneori devine mult prea pateticã.
Cei mai potriviti parteneri sunt nativii din Leu si din Sãgetãtor.










Un comentariu:

  1. Buna,eu avand ascendentul in zodia Berbecului m-am regasit in totalitate in descrierea zodiei,felicitari ca nu ai cedat ispitei de a scurta descrierea zodiei.Astept cu interes si alte postari la fel de interesante.

    RăspundețiȘtergere